DOBRODOŠAO, PABLO!

Ima nas takvih, koji svoje emocije rasprostremo pred svijet, kao sto se rasprostire rublje na konopac da se susi, s ove strane ulice. Pa vijore na vjetru zivota i nekoga dotaknu i povedu za sobom, drugom njihov miris tek malo zapara nosnice, treci prodje, a da se ni ne trzne.

Ima nas i onih drugih, jednako dubokih i silno emotivnih, koji emocije ne rasprostru poput rublja na konopac, a koje, ako ih promatrate i ako poznajete taj jezik dubokog osjecanja, vidite u svakoj njihovoj pori, u kutu usana, u zjenicama, boji glasa. U svemu, bas kao da vijore na konopcu poput nasih. Jer isto je to. Kad si satkan od emocija.

Imala sam samo tri godine, a sjecam se kad se rodio. Jasno i danas mogu napipati ono uzbudjenje koje je osvijestila trogodisnjakinja kad joj je tata rekao da je od bake vodi kuci jer je stigao njen brat.

Sjecam se mame u spavacici, u krevetu s plisanim rubom njihove nekadasnje sobe, kako drzi prelijepu, crnokosu bebu u narucju.

Od tada pa do danas nema vise sjecanja u kojima njega nema. Mog malenog, velikog brata.

Emocija kakva se rijetko radja, koja se ne pokazuje svijetu poput moje, a koja je toliko duboka i postojana kao malo sto.

I onda izroni odnekud, iz dubine, i potpuno me obuzme.

Kao na mom vjencanju Kad je klapa zapjevala u crkvi moju pjesmu, a on se slomio. Od ljubavi. Dok me bude, necu zaboraviti taj prizor, a sad zbog ponovnog prozivljavanja istog ne vidim ekran od suza.

Kao kad sam rodila Lava i bila u brizi za njega jer se rodio prerano i u ludim okolnostima, a on mi je poslao poruku u bolnicu: Ne budi smijesna, to nije bilo tko, to je Lavcina, borac, sve je u redu.

Kao kad mi je za prvi Lavov rodjendan poklonio foto knjigu sa svim njegovim fotografijama, a na naslovnici ona prva, prva ikada uslikana, odmah nakon rodjenja. Koju smo svi dijelili i cuvali na zaslonima mobitela.

Na njegovom facebook profilu samo cetiri objave u zivotu.

28.06.2012. NIz smajlica. (Datum rođenja mog sina Lava).

13.05.2015. Niz smajlica. (Datum rođenja mog sina Maka).

Jos jedan datum s povijesnim dogadjajem koji mu je puno znacio. Takodjer niz smajlica.

I danas: 02.11.2016. Niz srca. Nista drugo, a tako mnogo. Najvise na svijetu.

Moj maleni, veliki brat.

Ljubav.

Sjecam se kad se rodio.

A danas se rodio Tihanin i njegov sincic.

Pablo, dobro nam dosao.

Izabrao si ljubav, to sigurno znam i to sigurno mogu jamciti.

Izabrao si emociju. Veliku.

Najveću.

Divnu mamu.

Divnoga tatu.

Moj maleni, veliki brat, TATA…

PREDIVNO!!!