Kad jednom doista spoznaš ljubav

03.01.2017.
Kad jednom doista spoznaš ljubav

Kad jednom doista spoznaš ljubav, više nećeš imati potrebu sebe stavljati u središte svijeta. Osjetit ćeš da je cijeli svijet u središtu Tebe. I da si jedno s njim. S drugima, sa svime. Nećeš misliti ni da si bolji ni lošiji, već samo svoj. Jedinstven i neponovljiv. Baš kao i svijet u središtu Tebe.

Kad jednom doista spoznaš ljubav, nećeš krivca za ono što Ti se događa tražiti u drugima i drugome. Znat ćeš da si za većinu toga sam odgovoran, čak i onda ako Ti se čini da ništa konkretno nisi učinio. Događaje ne pokreće samo trenutna akcija. Oni su zbroj prijašnjih misli, postupaka, načina na koji si se ophodio s drugima, sa sobom i sa svijetom. Shvatit ćeš da je sve uzročno-posljedično i da na kraju bude onako kako mora biti. I bit ćeš pomiren sa sobom u sebi, ne okrivljujući druge. Nikada.

Kad jednom doista spoznaš ljubav, vidjet ćeš zvijezde u očima svakog djeteta i svakog živog bića. Promatrat ćeš svoje dijete odnekud iz prikrajka i vidjet ćeš u njemu cijeli Svemir nježnosti i ljupkosti, odanosti i nevinosti. Tada više nikada nećeš moći staviti potrebe svoga ega ispred djetetovih potreba. To dakako ne znači da ćeš se potpuno odreći svih svojih drugih uloga, da ponekad nećeš kao nekada izići nekamo sam s partnerom i posvetiti se samo njemu ili to isto učiniti s prijateljima ili samim sobom. Ali imaš li dijete, posebice malo dijete, ako uistinu poznaješ ljubav, željet ćeš svoja najljepša iskustva dijeliti s njim, a ne bez njega. Željet ćeš da je uz Tebe, posebice kada Ti zbog nečega srce jače zakuca i da Tvoj ritam dotakne njegov. Sanjat ćeš da mu se zjenice šire zajedno s Tvojima kad ugleda nešto novo na nekom od putovanja. Željet ćeš mu otkrivati djelić po djelić svijeta koji si već otkrio ili tek otkrivaš. Bez iznimke, i onda kada to znači potpuni izlazak iz Tvoje zone komfora. Ako uistinu živiš ljubav.

Kad jednom doista spoznaš ljubav, nećeš više ispoljavati svoju ljutnju. Posebice pred drugima. To ne znači da im ne trebaš reći što misliš o nekim njihovim postupcima. Ili im to pokazati na neki drugi način. Ali, zasigurno nećeš javno ispoljavati svoju ogorčenost svijetom. Jer dok god to činiš, ne živiš doista ljubav.

Kad jednom doista spoznaš ljubav, zaboravit ćeš što znači zavist. Mjerkanje. Konkurencija. Uspoređivanje s drugima. Uspoređivat ćeš se jedino sa samim sobom. I time koliko si blizu ili daleko od svojih snova. Tvoji će prijatelji i ljudi iz Tvog okruženja biti oaza mira i nježnosti. Ako tako ne osjetiš, jednostavno ćeš se povući. I ostaviti im vrata odškrinuta da se mogu vratiti. Ako jednom doista spoznaju ljubav.

Kad jednom doista spoznaš ljubav, postat ćeš blag, ali odlučan. Znat ćeš koji su putevi za Tebe pogrešni, a koji pravi. Govorit ćeš „ne“ ondje gdje osjetiš da vibracija nije u skladu s Tvojom Dušom. Govorit ćeš „da“ samo istini i ljubavi. I voljet ćeš sebe. Doista. Ne sebično, nego duboko. Ne na način da misliš da si bolji od drugih i da su Ti drugi nešto skrivili ili Ti nešto duguju. Nitko Ti ništa ne duguje, osim Tebe samog. Ti si duguješ radost. Zbog nje si došao. I to je Tvoja jedina dužnost, kako je jednom rekao veliki Hesse.

Voljet ćeš sebe nježno i predano, tako da otkloniš iz svoga Svemira svaku ljutnju, srdžbu, grubost i zavist. Tako da se prepustiš životu u svoj njegovoj ljepoti. Tako da ne smatraš da Te trebaju više plaćati, više voljeti, više ne znam što, već da Ti sebe trebaš više čuvati od svega onoga što Te ne čini radosnim. Ako postoji netko tko gasi Tvoj sjaj, ma tko on bio, pusti ga s mirom i poželi mu sretan put.

Ja sam to ponovno učinila prethodne godine. I istovremeno mi je Život zauzvrat poslao ne jedno, nego nekoliko bića koja pojačavaju moj sjaj. I samim time i oni od njega jače sjaje. I ne samo oni, sve oko nas i u nama. Poslao mi je i čuda. Mnogo malih i tri velika koja su pustila svoje čudesno korijenje u prethodnoj godini i čiji će, još čudesniji plod izrasti u ovoj. Tri prevelika čuda koja će podijeliti s vama kad za to dođe vrijeme.

Kad jednom doista spoznaš ljubav, vidjet ćeš taj sjaj u svome odrazu u ogledalu. Čak i ako se ne pogledaš, znat ćeš da sjajiš.

Vidjet ćeš ga u drugima, u svome djetetu, u svemu.

I više nećeš biti vođen ničime, osim čistom ljubavi.

Želim nam svima upravo to…